Teamleden

Peter Vanderschueren
Peter Vanderschueren
Specialisaties:
  • -   Osteopathie
  • -   Pediatrische Osteopathie
  • -   Orthomoleculaire Fytotherapie
Meer...
 
Behandeling na afspraak:
056/61 26 54
peter[at]spiritmountain.be
 
 
 
Contact
Stuur Peter Vanderschueren uw vraag of opmerking.

Peter Vanderschueren, behaalde in 1992 Masters of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als specialisatie Sportrevalidatie aan de K.U. Leuven. Deze studies vormden een goede voorbereiding voor zijn opleiding tot Osteopaat DO. Hij behaalde in 1996 het doctoraatsdiploma in de Osteopathie aan het FICO te Antwerpen en startte een eigen praktijk in Waregem. De technieken en verdere verdieping in de CranioSacral Therapy leerde hij aan het Upledger Institute in Nederland en de VS. Hij behaalde het certificaat in de CranioSacral Therapy (CST-D) en Somato Emotional Release in 2003.

Naast opleidingen in de Orthomoleculaire Geneeswijzen, Fytotherapie, en Natuurgeneeskunde, koestert hij ook een grote interesse voor Ayurveda (oud-Indische geneeskunde) en de Chinese Geneeskunde. Deze kennis - die hij zich eigen maakte via congressen, seminaries, literatuur en uitwisseling met andere therapeuten - verweeft hij in zijn behandelmethoden. Op deze manier werd het unieke concept – OsteoVeda - geboren : de aanpak waar de osteopathische technieken en Ayurvedische inzichten versmelten.

De bewondering voor het menselijk lichaam met zijn biochemische en emotionele processen, is altijd weer terug te vinden in de vele lezingen en cursussen die hij geeft aan bedrijven, therapeuten en al wie interesse heeft in het boeiende thema ´gezond zijn en gezond blijven´.

In 2009 wordt een oude droom werkelijkheid. Samen met zijn echtgenote Marijke Vancoille richtte hij het multidisciplinair centrum Spirit Mountain op te Waregem. Hij is er van overtuigd dat door samen te werken met verschillende disciplines binnen de eerstelijnszorg, zich de mogelijkheid ontplooit om een nog efficiënter behandelingsschema op maat aan te bieden.


 
Verbergen
Anne Vandromme
Anne Vandromme
Specialisaties:
  • -   Integraalmassage
  •  
  •  
Meer...
 
Behandeling na afspraak:
0476/ 50 16 83
anne[at]spiritmountain.be
 
 
 
Contact
Stuur Anne uw vraag of opmerking.

Vanuit mijn zelfstandige kiné-praktijk mij al snel duidelijk, dat ik mijn patiënten via en aantal andere massagetechnieken meer naar ontspanning en een beter lichaamsgevoel wou brengen.

Gedurende ongeveer 25 jaar ontwikkelde ik via bijkomende opleidingen en studie (Kinesitherapie, traditioneel energetische massage en mensbegeleiding, zen-shiatsu, Cranio-sacraal therapie, Voetreflexologie, Psycho-energetica, ..) mijn eigen interpretatie van relaxatiemassage, vanuit de combinatie van verschillende Westerse en Oosterse technieken. Ik noemde het integraalmassage.

Ik ben een positieve "believer" in preventieve geneeskunde. Beter voorkomen dan genezen. Dagelijks ervaar ik dat regelmatige massage preventief kan werken, maar ook in acute of genezingsprocessen een duidelijk ondersteuning kan geven, het lichaam krijgt een positief duwtje om de zaak terug zelf in handen te nemen...

Van harte welkom in mijn praktijk !

 
Verbergen
Griet Caudron
Griet Caudron
Specialisaties:
  • -   Psychologie - Client-centered psychotherapie
  • -   Heart Assisted therapy - EMDR
  • -   Biofeedback en hartcoherentie
Meer...
 
Behandeling na afspraak:
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be
 
 
 
Contact
Stuur Griet Caudron uw vraag of opmerking.

In 1992 studeerde ik af als Licentiaat in de Klinische Psychologie aan de KULeuven. Ik was enorm geboeid door de kleurrijke menselijke processen die tegelijk zo moeilijk in regels te vatten zijn.

Ik wou mensen nog beter begrijpen en volgde ik er daarna de opleiding tot client-centered psychotherapeute. In deze therapievorm stelt men de client centraal en gaat men ervan uit dat alle kennis al aanwezig is in de cliënt. Door psychotherapie kan inzicht verkregen worden in bepaalde patronen die zich steeds herhalen en krijgen we vat op de reden waarom iemand vastzit in bepaalde patronen. We zoeken samen hoe deze patronen veranderd kunnen worden.

In het 20 jaar werken met mensen ontdekte ik het belang van het oplossen van innerlijke conflicten, het verwerken van trauma's, … en hoe de kracht van mensen zich kan herstellen wanneer ze zich gehoord voelen. Anderzijds merkte ik ook dat sommigen (nog) niet onder woorden kunnen brengen wat ze meemaakten of niet weten waar te beginnen. Dus ging ik ook op zoek naar andere technieken om mensen vooruit te helpen : technieken waarbij via een focus op het lichaam naar iemands verhaal geluisterd kan worden. Ik volgde een opleiding emokinesiologie en begon te werken met biofeedback en ik sta er nog steeds versteld van hoe krachtig deze werkwijze is.

Een onmisbaar accent in mijn werk is het werken naar zelfacceptatie. We kunnen pas evolueren wanneer we onszelf ten volle accepteren. Op dit vlak leerde ik heel veel van John Diepgold (Heart assisted therapy) en David 0'Hare (hartcoherentie).

Om trauma's te behandelen volg ik momenteel een opleiding EMDR (Eye Movement desensitisation and reprocessing). Deze behandeling is evidence-based de beste therapie voor het behandelen van trauma's.

Sedert 1992 werk ik in het Kompas te Kortrijk en nu kan u ook terecht in mijn groepspraktijk.

Aan iedereen die tijd wil maken voor zichzelf en wil leren leven vanuit zijn eigen kern en kracht : van harte welkom!


 
Verbergen