Info / afspraak
Nathalie Verhulst nathalie[at]spiritmountain.be
Tel:   0474/ 376 436

Geschenkenbon mogelijk.


VOETREFLEXOLOGYWat is voetreflexology?


 

Voetreflexology is een drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt. Het is geen geneeswijze op zich maar een behandelmethode die het zelfgenezend vermogen en immuniteit verhoogt.

Voetbehandelingen om de gezondheid te beïnvloeden bestaat reeds duizenden jaren. Vermoedelijk vindt reflexology zijn oorsprong in Egypte, waar men eeuwenoude hiërogliefen op de graftombe van een arts in Saqqara terugvindt. Men vermoedt dat vanuit Egypte de reflexology zich via het Romeinse Rijk verder zou verspreid hebben. Anderen schrijven de ontdekking toe aan de Inca's die hun kennis van zonetherapie aan de Noord-Amerikanen nalieten. Ook in de Ayurveda vindt men methoden terug die aansluiten bij voetreflexology.

De ontwikkeling van de hedendaagse behandeltechniek is veelal terug te vinden aan de hand van het werk van diverse pioniers aan het eind van de 19de, begin 20ste eeuw. Voor de meest recente ontwikkeling is de Amerkikaanse neus-keel-en oorarts William H. Fitzgerald (1872-1942) van grote betekenis geweest. De therapeutische mogelijkheden van reflexology werden verder uitwerkt door landgenoot en arts Joe Shelby Riley. Hij inspireerde Eunice Ingham (1879-1974) die de zonetherapie letterlijk op de voeten heeft gezet. Zij bracht al de reflexpunten op de voeten in kaart en maakte haar kennis toegankelijk voor medisch geschoolden en leek. Hanne Marquardt verpreidt de voetrelfexology verder in Europa en deelt deze kennis vandaag nog met menig student.


Hoe werkt voetreflexology?


 

De reflexzones zijn specifieke gebieden die corresponderen met specifieke organen, klieren en andere lichaamsdelen. De zones en punten zijn via energiebanen verbonden met het ganse lichaam. Door drukpuntmassage worden deze zones en punten bewerkt waardoor blokkades losgemaakt worden en de energiestroom wordt gestimuleerd. Deze behandeling werkt zeer ontspannend en herstellend. Dankzij de diepe relaxatie en gerichte aanpak van de therapeut, herkent het lichaam diepe rust waardoor het zichzelf terug kan opladen.

U nestelt zich comfortabel op een zetel en laat in uw voeten in zachtheid behandelen. Er wordt op voorhand een informatie formulier ingevuld zodat u tijdens de behandeling in volledige stilte kan genieten. Een sessie duurt meestal 1u30min.

Na behandeling zal u gevraagd worden voldoende water te drinken om zo de afvalstoffen goed te helpen afvoeren.

Voetreflexology is een aangename en waardevolle aanvulling op een klassieke of complementaire behandeling of kan ook als preventieve behandeling ingeschakeld worden.

Reflexology is de leer, de kennis en de bewerking van reflexpunten en -zones, die corresponderen met en een weerspiegeling zijn van alle weefsels van het lichaam. Reflexology is een unieke methode om homeostase van de mens in al zijn aspecten te bevorderen.
(BeVo, Beroepsvereniging Voetreflexologen)


Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down