Info / afspraak
Peter Vanderschueren peter[at]spiritmountain.be
Tel:   056/61 26 24

Geschenkenbon mogelijk.


CRANIOSACRAL THERAPYWat is craniosacral therapy?


 

Craniosacral Therapy is een zacht manuele behandelmethode dat het fysiologische systeem in het lichaam, m.n. het craniosacraal systeem helpt optimaliseren.

Craniosacral Therapy vindt zijn oorsprong bij Andrew Still (19eeeuw) en werd begin 20ste eeuw verder ontwikkeld door Dr. William Sutherland. In de jaren 1970 zette Dokter en Osteopaat John Upledger het werk verder en onderwees tal van therapeuten wereldwijd.


Het Craniosacraal systeem


 

Het hersenvocht stroomt tussen de schedel (cranium) en het heiligbeen (sacrum) met een heel eigen ritme van 6 tot 12 cyclussen per minuut. Samen met het ademhalings- en cardiovasculair systeem vormt het één van de drie primaire levensfuncties.

Door de zachte aanraking helpt de therapeut de normale balans en optimale functie van dit ritme herstellen. M.a.w. de bewegingsbeperking in het craniosacrale ritme (of craniosacrale adem) wordt opgeheven, waardoor het functioneren van het algemeen centraal zenuwstelsel optimaliseert.

Na behandeling zal u gevraagd worden voldoende water te drinken om zo de afvalstoffen goed te helpen afvoeren.

Door de spanningen in het hoofd en bekken te laten wegvloeien, wordt via deze weg het hele het lichaam behandeld. Omdat zowel lichaam als geest beter gaan functioneren, voelt men zich diep ontspannen en meer in harmonie met zichzelf en zijn omgeving.


De behandeling : als drijven op water


 

U ligt in losse kledij op een behandelingstafel. De therapeut voelt en luister op verschillende plaatsen in je lichaam en begeleidt je doorheen de hele sessie. De aanraking is zacht waardoor je een verlichtend en verhelderend gevoel ervaart in het lichaam. Door in te voelen op het craniosacrale ritme ontstaat een diepe relaxatie waardoor spanning kan wegvloeien. Hierdoor ontstaat meer ruimte en kan de energie beter stromen door je lichaam. De therapeut volgt de tijloze wijsheid van het lichaam waardoor het zelfregulerende en natuurlijke genezingsproces ervan weer kan herstellen. Deze methode werkt als een reset-knop voor het zenuwstelsel.


Somato Emotional Release


 

Niet alleen in het lichaam kunnen blokkades opgelost worden, maar ook op emotioneel niveau. Soms voelt de therapeut tijdens de behandeling, dat de emotionele historie nog niet opgelost is. Dan is het mogelijk om rechtstreeks met dit 'trauma' te praten. Het lichaam (cellen en organen) die deze informatie hebben opgeslagen, hebben nog geen kans gekregen om zich te uiten. Op dat moment begeleidt de therapeut u met vragen om tot dieper inzicht te komen. Het is niet nodig om te antwoorden, enkel om te voelen en ruimte te maken in het lichaam. Vanaf het moment dat de emoties erkend en doorwerkt zijn, kan het lichaam het 'trauma' loslaten.

Het is goed om na elke behandeling tijd en rust te nemen voor uzelf. Plan geen zware lichamelijke activiteiten, zodat u de sessie optimaal kan integreren.

Door deze zachte en tegelijkertijd krachtige benaderingswijze is Craniosacral Therapy een zeer veilige methode voor mensen van alle leeftijden, zowel pasgeboren baby's en bejaarden. De methode is ook zeer waardevol in combinatie met andere therapieën, zowel complementair als regulier.

Gemiddeld worden 4 tot 6 sessies aanbevolen al naargelang het doel van de klant.


Met welke klachten kan u terecht?


 

De klachten waarbij Craniosacral Therapy verlichting kan brengen zijn zeer uiteenlopend. Ook zonder klachten kan u met deze methode tot rust en ontspanning komen.

Voor:

  • Algemene vermoeidheid
  • Chronische pijnen in nek, rug, schouder
  • Hoofdpijnen, oorsuizen
  • Stressmanagement
  • Depressiviteit en angsten
  • Hyperactiviteit
  • Leermoeilijkheden
  • Concentratiestoornissen
  • Hyperactiviteit en rusteloosheid
  • ...

Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down