Info / afspraak
Peter Vanderschueren peter[at]spiritmountain.be
Tel:   0479/33 06 77

Geschenkenbon mogelijk.


Voedingsadvies- en begeleidingHet belang van een gezonde en evenwichtige voeding.


 

Voeding is niet alleen één van de belangrijkste middelen om de gezondheid te behouden maar vormt ook een essentieel onderdeel in het herwinnen ervan om zo de zieke mens terug ´heel´ te maken.

Op verdrongen of niet verwerkte emoties en rigide denkpatronen na, is een ongezond voedingspatroon de belangrijkste oorzaak van ziekte. Voeding past volledig in het kader van de holistische aanpak of het terreindenken van de dysfuncties bij de mens. Daarom begint elke therapie met het verbeteren of bijsturen van het voedingspatroon. Eens het terrein hersteld, wordt het evenwicht gemakkelijker herwonnen.

Voeding kan een zegen of een vloek zijn voor ons lichaam. Overbewerkte, synthetische, onnatuurlijke, chemicaliën- én te calorierijke voeding brengen schade aan in het lichaam en leiden tot ziekte, versnelde veroudering en vroege dood. Het belang naar gezonde, en niet-bewerkte of gemanipuleerde voedingsmiddelen dringt zich meer en meer op in de huidige maatschappij. De opkomst van degeneratieziekten, kankers en onvruchtbaarheid geven een duidelijk signaal dat er wat mis is met onze voeding en ons milieu.


Bewust eten


 

Door het overaanbod aan soorten voedingsmiddelen, drukke levensstijl en gebrek aan juiste informatie, is het vaak moeilijk om een antwoord te vinden wat een gezonde en evenwichtige voedingsstijl is.

Door bewust met voeding om te gaan, bewust uit een slaafs denkpatroon rond voeding te stappen, en een bewuste keuze te maken al naar gelang uw constitutie of bloedgroep, is bewezen dat men een betere vertering bekomt en dus meer ondersteuning haalt uit de voeding die noodzakelijk zijn om het lichaam in een gezond ritme te houden.

Bewust worden wat, hoe en wanneer men eet is niet alleen een noodzaak om ziektes bij te sturen en of te voorkomen, maar het wordt ook een heerlijk proces waarbij het lichaam zichzelf begint te sturen en zelf aangeeft wat het nodig heeft. Luisteren naar de signalen van het lichaam worden uw eigen innerlijke coach.

Fitter door het leven


 

De meeste verhalen die we horen rond fit en gezond, zijn getuigenissen van mensen die de stap hebben gezet naar een bewustere eetstijl. Welke ook de redenen zijn, ze hebben een keuze gemaakt om voeding tot vriend te maken. Eens men beseft dat men via de juiste voedingskeuzes een juist evenwicht heeft gevonden, een duidelijk en goed ritme inbouwt en voldoende lichaamsbeweging respecteert, wordt de geest helderder, en krijgt men meer energie om de het leven te beleven zoals men wenst.

Gezond afslanken


 

Afslanken doe je niet zomaar… Het is een proces waarbij je het lichaam terug brengt tot dat ideale en gezonde gewicht die vanuit de eigen constitutie is bepaald . Crashdiëten, ongezonde gewoonten of vasten op ongepaste momenten, hebben vaak meer schadelijke gevolgen (op korte termijn yoyo-effect – op lange termijn vrije-radicaalschade) dan men eigenlijk wenst. Gezond afslanken vraagt om een eerlijke ontmoeting met je zelf en de mogelijkheden van je lichaam.

Bij afslanken is ontgiften (zowel fysisch als mentaal) één van de belangrijkste pijlers tot succes.

Gezond afslanken is blijvend als het lichaam haar energie terugvindt waardoor het terug zelfreinigend en zelfondersteunend wordt.

Waarom advies en begeleiding belangrijk is voor u...


 

Advies en informatie, tijd en ruimte, gesprek en ruggensteun … maar vooral veel creatieve en nieuwe inzichten die 'eten' in de juiste context plaatsen.

Ik volg u en help u doorheen de wirwar van informatie, aanbod en verwarring die rond voeding heerst. U krijgt duidelijk zicht op uw eigen mogelijkheden en kan met veel praktische en eenvoudige tips aan de slag. U wordt gevolgd en begeleid zodat een haalbaar en wenselijk traject samen met u wordt uitgestippeld.


Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down