Info / verkoop
Spirit Mountain Minerals peter[at]spiritmountain.be
Tel:   0479/33 06 77

Openingsuren winkel:
Enkel op afspraak


Levend (droog) bloed analyse (LBA)

Wat?


 

Bloedonderzoek is een standaard gevestigde waarde in het opsporen van verstoringen in het lichaam. De gekende bloedafname is deze waarbij een tube bloed wordt afgenomen bij de huisarts of specialist. Deze wordt nadien naar het labo verstuurd om een analyse van het afgenomen bloed te maken. Zaken zoals ontstekingen (CRP), nier- en leverfunctie, cholesterol, vit D-status, etc worden hierin onderzocht.

Levend Bloed Analyse (LBA) is verschillend in die zin dat er een druppeltje bloed onmiddellijk onder een microscoop gelegd wordt en waarbij een bewegend bloedbeeld geanalyseerd wordt. Op deze manier kunnen een aantal unieke aspecten van het bloed onderzocht worden, zoals de kwaliteit van de rode en witte bloedcellen en de bloedplaatjes die deel uitmaken van het bloed, niet zichtbaar in een klassieke bloedanalyse. Zo wordt er bvb gekeken naar de vorm, mogelijke beschadigingen en verklevingen (het aan elkaar kleven) van de bloedcellen en mogelijke aanwezige afvalstoffen. Ook kan men een inschatting maken van de aanwezigheid van schimmels, parasieten en de verzuring van het bloed.

Bij de Droog Bloed Analyse – waarbij een druppel bloed de tijd kreeg om te stollen - kan men de vrije radicalenbelasting herkennen en de mate van beschadiging ervan gaan inschatten. Ook is het mogelijk om eventuele zware metalenbelasting te detecteren. Deze beide onderzoeken worden gedaan met een helderveld en donkerveld microscoop.

Doel?


 

LBA is GEEN diagnose maar een analyse. Men kan dus geen syndroom of ziektebeeld toeschrijven aan wat men ziet onder de microscoop. Alleen is het een zeer effectief hulpmiddel om te zien welke systemen of organen het moeilijk hebben of waar het lichaam zijn zelfhelend vermogen wat kwijt geraakt is. Het kan helpen om een duidelijker beeld te krijgen wat er aan de hand is in het lichaam om behandelingen effectiever te kunnen gaan sturen. M.a.w. de verkregen informatie kan gebruikt worden ter ondersteuning of evaluatie van diverse vormen van therapie, zowel regulier als complementair.

Waar LBA vooral zijn nut kan hebben is bij een aantal chronische ziektebeelden zoals reumatische aandoeningen, chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), fibromyalgie, etc… of bvb bij terugkerende infecties. Deze ziektebeelden zijn soms moeilijk naar één duidelijke oorzaak terug te brengen, waardoor een symptomatische aanpak vaak de enigste mogelijke uitweg is. Veel mensen krijgen dan ook de raad om er te leren mee leven. Of ook, die mensen worden van het kastje naar de muur gestuurd en voelen zich in veel gevallen in de steek gelaten. Bij deze patiënten kan LBA eventueel een hulpmiddel zijn om een mogelijke onderliggende duiding te geven van hun problematiek.

Voorbeeld


 

In het bovenste beeld ziet men een toepassing van de donkerveldmicroscopie, waarbij het linker beeld een normaal bloedbeeld is en waarbij rechts duidt op een verstoring in het lichaam. Dit kan bvb wijzen op verzuring, dit wordt het ‘geldrolfenomeen’ genoemd. Met zo ’n bloedbeeld voelen de meesten zich heel moe daar de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide bemoeilijkt is.

Het onderste beeld toont een toepassing van de droog bloedanalyse, waarbij links een perfect normaal bloedbeeld gezien wordt. Het rechter beeld duidt op een mogelijke zware vrije radicalenschade. Dit kan duiden op een mogelijke beschadiging van oa. bloedvatwanden of andere organen en weefsels.

lba

Wat is er allemaal ‘zichtbaar’ bij LBA?

  • Viscositeit (stroperigheid): typeert de stroming van het bloed
  • Verzuring van weefsels (geldrolfenomeen)
  • Toxinebelasting of teveel gifstoffen
  • Orgaanbelasting: milt, lever, nieren, schildklier…
  • Parasieten en schimmels
  • Kristalvorming (aggregaten van bloedplaatjes, cholesterol, urinezuur,…)
  • Vrije radicalenschade
  • Zware metalenbelasting
  • Afweervermogen tegen infecties
  • Verstoring in de mineralenhuishouding
Info


 

LBA kan zeer motiverend werken daar het microscoopbeeld op een scherm geprojecteerd wordt en zo men zelf het eigen bloedbeeld kan mee waarnemen. Het is ook een waardevol preventief onderzoek omdat het al aanwijzingen kan geven dat men zich in een ‘ziekteontvankelijke’ toestand bevindt. LBA kan niet vervangen worden door een klassieke bloedafname, of gelijk welk ander regulier medisch onderzoek. Het is een aanvulling op andere onderzoeken.

Indien u meer wenst te weten over de mogelijkheden en doelen van LBA, gelieve me dan te contacteren op peter[at]spiritmountain.be of op 0479/330677.

Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down