DIEPTE- EN BINDWEEFSELMASSAGEWat is diepte massage?


 

Deze actieve massage is een helende massage die de levensenergie door het lichaam vrijer laat stromen. Het helpt tegelijk om lichamelijk en geestelijk tot rust te komen, stress te verwijderen en energieblokkades op te lossen. Het denken komt tot rust en men wordt zich bewust van zijn eigen lichaam.

De behandeling heeft plaats in een rustige, ontspannen sfeer. Er wordt steeds gebruik gemaakt van een massageolie die afgestemd is op de persoon.

Uzelf regelmatig op een massage trakteren, helpt om stressniveaus in toom te houden en draagt heel wat bij aan het voorkomen van sommige ziekten die vaak mede door stress veroorzaakt worden.


HOE WERKT EEN DIEPTEMASSAGE?


 

Door wrijven en kneden wordt warmte opgewekt wat leidt tot lichte ontschilfering van de huid. De uitgeoefende druk stimuleert het veneus bloed en de lymfecirculatie en heeft dus rechtstreeks invloed op het circulatiesysteem. Bij verklevingen hebben de mechanische prikkels een mobiliserende en ontgiftende werking. Hierdoor heeft dieptemassage een opmerkelijk positief effect bij cellulite. Door de drainage en ontgifting wordt de sinaasappelhuid na elke behandeling strakker.

Doordat het hele organisme wordt geactiveerd door de dynamische prikkel, wordt het lichaam weer ´wakker´ en worden de lichaamsystemen gestimuleerd zodat ook de zelfgenezende kracht vergroot. Doordat de therapeut de zenuwen in de huid en onderhuid beïnvloedt, wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd komt er evenwicht tussen de sympathicus en de parasympathicus. Dieptemassage die soms pijn veroorzaakt biedt een tegenprikkel aan bestaande pijn waardoor deze na enige tijd verzacht.

Niet alleen door het losmaken van emotionele spanning maar ook dat de menselijke aanraking een subtiele geneeskracht bezit, werkt een dieptemassage bijzonder helend.


WELK EFFECTEN HEEFT EEN DIEPTEMASSAGE?


 

 • Biochemische processen worden geprikkeld: vaatverwijdend, herstellen zuur/base evenwicht, pijnstillend.
 • Ontspannende werking van de massage : een beter evenwicht tussen sympaticus en parasympaticus.
 • Bevorderen van bloed- en lymfecirculatie : verhoogde aanvoer van voedingsstoffen en afvoer afbraakstoffen.
 • Verhoogde doorbloeding van de huid : verbeterde regeneratie.
 • Normalisatie van de waterhuishouding : door het losser maken van het bindweefsel verhoogt de afvoer van afvalstoffen.
 • Spierspanningen worden genormaliseerd : bloedtoevoer en aanvoer van voedingsstoffen naar de spieren neemt toe, eveneens de afvoer van afvalstoffen (o.a. melkzuur)
 • Verbetert de beweeglijkheid van de gewrichten door verhoogde transport van bouw- en afvalstoffen.
 • zeer effectief bij cellulite en verklevingen


BINDWEEFSELMASSAGE


 

Bindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen.

Prikkels worden gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen: oppervlakkige strijkingen, tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ´verklevingen´ verminderen.

Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

Bindweefselmassage heeft een invloed op het vegetatieve deel van het zenuwstelsel. Dit stelsel verzorgt de regeling van orgaanfuncties zoals de bloedsomloop, ademhaling, uitscheiding en stofwisseling.


DE BEHANDELING


 

De basisbehandeling bestaat uit 3 bindweefselmassages

 • Een eerste sessie omvat een intake en een bindweefselmassage met lichte, oppervlakkige strijkingen. Deze behandeling harmoniseert de spanningen tussen de dermis (lederhuid) en epidermis (opperhuid).
 • De volgende behandeling vermindert de spanning van de onderhuid door een massage van de rugzijde.
 • Bij de derde behandeling voer ik een ´Gewebswasche´ uit, door het ´rollen´ van de huid wordt het bindweefsel los gemaakt. Deze massage heeft een invloed op de stofwisseling en zenuwverbindingen.

DE VERVOLGBEHANDELING


 

De probleemzones die aan bod kwamen bij de basisbehandeling worden behandelt door een intensieve massage en afgesloten met een relaxatie moment. Ook littekens kunnen tijdens deze sessie worden ontstoort.


CONTRA-INDICATIES


 

(indicatie waarbij geen bindweefselmassage mag worden uitgevoerd)

Koorts, ernstige neurologische aandoeningen (bv multiple sclerose), ontstekingen, infecties, huidziektes.


Osteopathie:

Zachte manuele behandelingsmethode met als doel de natuurlijke beweeglijkheid en zelfgenezingskracht van het lichaam te herstellen of te ondersteunen.

Gesprekstherapie:

Via gesprek en feedback vanuit de psychologische benadering en aansluitende technieken ondersteuning bieden om tot ware zelfexpressie te komen en levensvreugde te ervaren.

Griet Caudron
0479/448 572
griet[at]spiritmountain.be

Nutri-Energetics-System (NES):

NES is een methode om het kwantum energetisch lichaamsveld van de mens in kaart te zetten en bij te sturen waar nodig aan de hand van infoceuticals.

Voetreflexologie:

Zachte drukpuntmassage die de energiestroom in het lichaam onderhoudt of terug herstelt.

Voordrachten, workshops en seminaries:

Een rijk en gevarieerd aanbod van informatie, lessen en oefeningen om gezond en evenwichtig te leven vanuit een holistische visie.
Bekijk onze kalender.

Dieptemassage:

Een intensieve en diepgaande maar vooral helende massage die helpt het lichaam te ontgiften en tegelijk tot ontspanning te brengen.

Therapeutische massages:

Massages waarbij voornamelijk gewerkt wordt op het ongemak dat u op het moment van de intake ervaart.

Karl Vanwynsberghe
0479/317 709
karl[at]spiritmountain.be

Voedingsadvies en -begeleiding:

Advies, bijsturen, begeleiding en bewustwording van wat een gezonde basisvoeding is al naargelang uw constitutie en conditie.

Kuren:

Halve dag- of dagprogramma's en weekkuren om het lichaam te ontgiften op een veilige en natuurlijke manier.

down